Sokan szeretnének nyelveket tanulni, hogy megismerjenek
más országokat, kultúrákat, de nincs idejük éveket eltölteni azzal, hogy akár egyet megtanuljanak.

Az igazság az, hogy nem olyan nehéz megtanulni egy másik nyelvet. Sajnos, mindannyian hoztunk rossz élményeket az iskolából, és sok ember úgy gondolja, hogy nincs tehetsége, vagy "nyelvérzéke" a nyelvtanuláshoz.

Hogyan tanul meg beszélni egy gyermek?

Először csak figyel. Azután elkezdi utánozni a környezetét.
Nem teljes mondatokban kezdenek beszélni...először csak szavakat mondanak, majd egyes kifejezéseket, hibásan.

Egy átlagos gyermek 3-4 év után kezd el mondatokat mondani. Ez idő alatt folyamatosan az adott nyelvi környezetben van, és elméje ösztönösen kezdi felismerni a nyelv mintázatát és szabályszerűségeit.A kérdés az, hogy le lehet-e rövidíteni ezt a 3-4 évnyi folyamatot?

Hát, persze!
Egy gyermek ugyanis rendszer nélkül tanul.
Még nem sajátított el egyetlen nyelvet sem, nincs mihez hasonlítania az újat. 


A legtöbb nyelv hasonló módon hoz létre mondatokat.
Léteznek olyan alapvető szabályszerűségek,
amelyek jelen vannak a legtöbb nyelvben.Ismerve ezeket a szabályszerűségeket, és használva a gyerekek utánzás alapú tanulási módját, fel lehet építeni egy olyan folyamatot, amivel bármelyik mondat alapú nyelvet meg tudjuk tanulni.

A fontos lépésről-lépésre haladni, begyakorolva a szavakat, majd összekapcsolva azokat szókapcsolatokká, és végül  mondatokká, és ez így működik nagyon sok nyelvben.

A különbség az, hogy még könnyebb is valakinek megtanítani egy második nyelvet, és sokkal gyorsabb is, mert képesek megérteni a saját nyelvükön a magyarázatokat!Ezzel az oktatóprogrammal annyit gyakorolhatsz, amennyit csak szeretnél, és akkor, amikor időd és kedved van hozzá.

Továbbá, nem kell, hogy zavarban érezd magad mások előtt, ha a te sebességed nem ugyanaz, mint az övék.
A rendszerünk fő előnye, hogy az emberi elme legfontosabb képességére épít: a megértésre.

Egyszerű és könnyen érthető magyarázatok találhatóak a gyakorlatok előtt, és sosem kell úgy érezned, hogy elveszel a nyelv tengerében, mert érteni fogod, hogy mit gyakorolsz és miért.

A gyakorlatok úgy épülnek fel, hogy egy pontos sorrendet követnekLépésről-lépésre építjük fel a tudásodat, célzott gyakorlatokkal, amelyek kifejlesztik benned a képességet, hogy a saját mondataidat meg tudd fogalmazni az idegen nyelven is. Bizonyossággal tanulhatsz, kellemes és szórakoztató módon. Megértést kapsz, zűrzavarok nélkül.